Jag har så länge jag kan minnas haft en passion för mat och smaker. Det går inte en dag utan att jag funderar på ett nytt recept jag vill ta fram eller klurar på att skapa en rätt som ingen annan gjort förut. Det här är min passion och nu vill jag dela den med dig!

Min yrkeskarriär inom restaurangbranschen startade för 15 år sedan och sedan dess har jag varit fast. Att laga mat och skapa rätter för gäster och vänner har blivit vad jag lever för och genom. Detta trots att min grundläggande utbildning hade en annan inriktning och inte var menad för kökets fyra väggar. Likt många av mina kollegor har jag inte gått restaurangskola.
Detta har skapat många intressanta diskussioner med mina kollegor under åren. Men jag klev bestämt rakt in i yrkeslivet och har bara blickat framåt.

I början saknade jag kunskaper rörande grundläggande recept och tekniker och under de första verksamma åren var det mycket jag behövde ta igen. De första åren var både tunga och tuffa men jag vände det snabbt till min styrka. I och med att jag inte gått någon traditionell skola hade jag heller inte erfarit några regler för hur jag borde laga mat. Istället kunde jag låta min kreativitet och min fantasi komma till större användning för mig i min matlagning och i min utveckling som kock.

Under de senaste åren har jag känt att mitt estetiska öga har fått ta mer plats i köket. Jag älskar verkligen att leka med färger och skapa små landskap av mat, att skapa små världar eller att ge grönsaker liv genom att skapa något annorlunda av dem. I jakt på grönsaker i kylen brukar jag alltid finna en som sticker ut mer än de andra, en som har ett annat öde än att bli upphackad i små bitar, tillagade i en viss maträtt. Den har någon annan mening – något magiskt, något vackert, något levande!

I min konst som jag skapar så bjuder jag på grönsaksmagi och skänker ofta leenden till beskådarna. Det kan vara de små sakerna som gör att människor väljer ett nyttigt alternativ och i min värld har ögat en stor roll i detta val. Det känns magiskt att få ha den bidragande rollen till valet av mat till mina gäster där jag skapat rätterna och uppläggningen.

Jag är tacksam för att jag är en sådan kreativ själ och allt känns så naturligt för mig. Idag så lever jag ut min passion att förmedla hälsosam mat i underbara smaker och sprider min kunskap och kärlek till vegetarisk kost. Det är jag tacksam för varje dag. Nu har jag dessutom fått möjligheten att dela detta med just Dig.

Besök gärna mina föreläsningar där jag berättar om min passion och hur man får allt att gå ihop i som en passionerad entreprenör. Jag har nu också fått möjlighet att bjuda in er i min värld av smaker och mat i en av Europas största e-boksatsning Raw & Delicious som finns på Itunes, vilket verkligen är en dröm som blivit sann. Jag hoppas verkligen ni kommer att gilla den och de produkter som jag har på marknaden! Sverige är på frammarsch i ett ekologiskt tänk och miljömedvetenhet. Jag är så tacksam att jag får vara med och hjälpa till att forma och förmedla det rena, vackra, nyttiga och vår jord har att erbjuda.

Tack!


För att få en liten större glimt av min passion för mat och smaker och förhoppningsvis även egen inspiration i köket bjuder jag även in er att besöka mitt Instagram-konto:

Instagram @rawchefviktor


Välkommen in i min värld!